TEEMA Tilaa oppimiselle

GALLUP: Missä inspiroidut oppimaan?

Mitkä paikat kaupungissa inspiroivat oppimaan?

Teksti: Aino Antikainen

Helmi Pirkola, 19, Turku, sirkusalan opiskelija.

– Minulle Turussa jokiranta on ympäristönä tosi tärkeä. Olen huomannut, että siellä saan yleensä ajatukset kasattua kaiken kiireen keskellä. Siksi menen sinne kävelemään, kun energiat ovat lopussa. Itselleni ainakin ulkona oleminen on just se juttu, joten toivoisin kaupungin tukevan meitä oppimisessa järjestämällä viihtyisiä tiloja, joissa voi oleskella.

Kuva: Helmi Holopainen.

Elina Jokela, 22, Tampere, opiskelija Tampereen yliopistossa.

– Paras paikka oppia on luonto. Ulkona lenkillä käymisen jälkeen mieli on täynnä uusia ideoita. Tampereen luonto on inspiroiva, löytyy Pyynikin harjua, tiheää metsää ja kauniita järviä. Oma lempipaikkani on Mustavuori. Sieltä on helppoa hakea energiaa ja inspiraatiota. Ala-asteellani koulussa oli opiskeluun soveltuva tila ulkona, ja sellainen pitäisi saada kaikkiin kouluihin. Mitä enemmän opetusta voitaisiin toteuttaa ulkona, sen parempi.

Kuva: Elsi Koskinen.

Helmi Koski, 19, lukiolainen, Helsinki.

– Inspiroidun luonnossa sellaisessa zen-ympäristössä. Oma zen-ympäristöni on yleensä jonkinlainen kallio veden äärellä, jossa pääsen pois kaupungin hälinästä. Luonnon hiljaisuus ja veden näkeminen auttavat minua rauhoittumaan ja rentoutumaan. Kun voin hetken keskittyä vain siihen maisemaan ja luontoon, saan uusia ideoita ja ajatuksia, joita lähteä myöhemmin työstämään. Helsingin kaupunki voisi ylläpitää Helsingin luontoalueita ja varmistaa, että kaikilla halukkailla on mahdollisuus päästä sinne rentoutumaan.

Kuva: Aino Antikainen.