TEEMA Sivistysremontti-podcast

Jakso 1: Mitä sivistys on?

Mistä puhutaan, kun puhutaan sivistyksestä? Studiovieraina Helsingin yliopiston Euroopan historian professori Laura Kolbe ja ilmastoaktivisti, kaupunginvaltuutettu Leo Stranius. Sivistysremontti-podcastia luotsaavat Annamari Huovinen ja Maija Töyry.

Kuva: Jaakko Vilja

Podcastin juontajien Annamari Huovisen (vas.) ja Maija Töyryn (oik.) vieraina ilmastoaktivisti, kaupunginvaltuutettu Leo Stranius ja Helsingin yliopiston Euroopan historian professori Laura Kolbe.

Jakso 1: Mitä sivistys on?

Mistä puhutaan, kun puhutaan sivistyksestä? Ainakin tavoitteista, keinoista ja toimijoista. Onko niin, että koulutusputki sivistää kansalaiset viran puolesta ja vapaa sivistystyö tukee sivusta? Perinteisen sivistysprojektin rinnalle on noussut uusia vaatimuksia: puhutaan ekososiaalisesta sivistyksestä, kun sivistyksestä toivotaan apua ilmastokriisin ja demokratian ongelmien kaltaisten visaisten kysymysten ratkaisuun.

Studiovieraina Helsingin yliopiston Euroopan historian professori Laura Kolbe ja ilmastoaktivisti, kaupunginvaltuutettu Leo Stranius.

Sivistysremontti-podcastia luotsaavat Annamari Huovinen ja Maija Töyry.

Seuraava jakso tammikuussa 2020.

Kuuntele jakso:

 

Näin seuraat Sivistysremonttia

Sarjassa on kuusi jaksoa.