TEEMA Sivistyksen asialla

Gallup: Miksi olet sivistynyt?

Kysyimme ohikulkijoilta, miksi he ovat sivistyneitä. Näin vastattiin.

Teksti: Annu Griñan Kuva: Karoliina Knuuti

− Sanoisin, että olen sivistynyt, koska opiskelen ja kasvan yhä ja koen uusia asioita joka päivä.
Julius Söderqvist, 17, Helsinki

− Se on varmaan kasvatusta ja omaa kiinnostusta asioihin.
Noora Lähteinen, 29, Jyväskylä

− Ehkä sivistyneisyys on muun ympärillä olevan huomioimista. Osaan myös toivon mukaan käyttäytyä muiden seurassa ja ottaa luonnonkin huomioon.
Juha Lahtinen, 49, Kouvola

− Minulla on tarve joka päivä oppia jotain uutta ja ymmärtää, miksi ihmiset toimivat, kuten toimivat. Olen ollut tällainen jo pienestä asti. Se kai jonkun määritelmän mukaan tekee minusta sivistyneen.
Tuomo Rissanen, 26, Helsinki/Kuopio

− Minä olen käynyt kouluja. Luen erittäin paljon ja seurustelen sivistyneiden ihmisten kanssa.
Juho Mäkinen, 71, Espoo

− Luulen, että se on lähtöisin uteliaisuudesta hankkia sekä käytännön että kirjatietoa. Minulla on ystäviä, joiden kanssa vuorovaikutuksessa myös opin paljon. Olen toki opiskellutkin, mutta sille en laita niin paljon painoarvoa.
Aila Soikkeli, 69, Lahti